plaids


Plaids, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Een plaid is niet alleen functioneel maar ook werkelijk een must have voor in huis. Je hebt vast zelf één of meerdere plaids in huis en eigenlijk is het een onmisbaar item, zowel in de zomer als winter. De woondekentjes van tegenwoordig zijn niet alleen comfy maar ook een trendy toevoeging in het interieur. 

Een plaid is eigenlijk een verkleinde variant van de warme, grote deken. Het praktische formaat is ruim genoeg voor één persoon, daardoor vouwt of rolt het gemakkelijk op en neemt het weinig plek in beslag. Daarnaast houdt een plaid je warm, voelt de stof zacht en comfortabel aan en dat maakt het weer ideaal voor koudere avonden op de bank.  Een sprei, quilt, omslagdoek… Alleen voor het woord ‘plaid’ zijn al meerdere omschrijvingen en dat is niet zo gek, een plaid is multifunctioneel: ’s zomers houdt hij je warm wanneer het buiten frisser wordt, in de winter nestel je je er heerlijk onder op de bank. Je hebt er nooit genoeg,

Een fleece plaid oogt niet alleen heerlijk warm en zacht dankzij de fluwelen uitstraling maar is het ook. Fleece heeft als eigenschap dat het een goede warmte-isolatie heeft, eenmaal opgewarmd, blijf je dus heerlijk warm. Fleece is een polyester materiaal dat ook gemakkelijk te wassen is. Bijkomend voordeel is dat een fleece plaid zijn kleur en vorm behoudt, niet kreukt dus strijken is niet nodig!

Een plaid in een effen kleur is eigenlijk altijd goed, zo houd je het lekker rustig. Je kunt daarbij kiezen voor een veilige basic tint als beige, taupe of grijs. Maar een kleed is bij uitstek een woonaccessoire om eens mee uit te pakken en te gaan voor een kleur die je voor andere meubels niet zo gauw zou kiezen. Daarbij kun je denken aan een pistache, dark purple of een indigoblauw plaid. 

Om erachter te komen welk formaat plaid voor jou het fijnst is, is het handig om te bepalen waar je hem voor wilt gebruiken. Is de plaid bedoeld ter decoratie en als warme sprei aan het voeteneinde van je bed of wil je er ’s avonds helemaal onder kunnen liggen wanneer je op de bank ligt? In het eerste geval is een plaid die even breed is als je bed voldoende, in het tweede geval is een extra large exemplaar natuurlijk fijn om je lekker dik in te pakken.