Waszak uitgelicht


Wat is een waszak eigenlijk?

Waszakken van gaas werken door een beschermende laag aan te brengen tussen de items in de wasmachine. Dit maakt het mogelijk om was te sorteren en te scheiden tijdens de was- en droogcyclus. Ze zijn gemaakt van sterk, duurzaam polypropyleen nylon. Zeep en water stromen gemakkelijk door het gaas voor een optimale reiniging en vormt tegelijkertijd een barrière voor andere artikelen.  
Je plaatst je wasgoed in de zak, sluit de ritssluiting en stop de waszak vervolgens in de wasmachine.
Het primaire gebruik voor gaaswaszakken is het beschermen van delicate stoffen in de was.

Een waszak beschermt uw kleding tegen slijtage, kreukels, pluisjes, haken of trekken in de wasmachine of droger. Terwijl ook de kans dat kleuren in elkaar overvloeien wordt geminimaliseerd. Dit is vooral handig als je een gemengde was hebt. Een andere manier om ze te gebruiken is om bepaalde kledingstukken te scheiden van de rest van het wasgoed. Sportieve kleding met klittenband kan bijvoorbeeld delicate kledingstukken kapot maken. Je kunt de waszak ook gebruiken om te voorkomen dat artikelen verkeerd in de wasmachine terechtkomen bijvoorbeeld om sokken bij elkaar te houden of om te voorkomen dat artikelen met de kleding van een ander worden gemengd.

Doordacht ontwerp ritsen

Automatische vergrendeling zodat de rits niet opengaat tijdens het wassen en drogen, ritssluiting voor extra bescherming, geen roest. Rits dicht en bescherm je kleding tijdens het wassen en drogen.

Grote waszak

Een grote waszak is vooral geschikt voor beddengoed. Dekbedden, dekbed overtrek, matrashoezen en andere grote stoffen deze raken met gebruik van een groot wasnet niet verstrikt of verwrongen tijdens het wassen. Door de ruime mazen in een grote zak blijft het grotere vuil niet in de zak achter. Het water kan makkelijker doordringen in het wasgoed. Houd wel rekening met het verdelen van je wasgoed in de wasmachine.

Gordijnen wassen in een grote waszak

Gordijnen hebben ook baat bij het gebruiken van een groot wasnet. De haken waarmee de gordijnen vastzitten aan het gordijnrail hebben zo geen kans om ander wasgoed, of het gordijn zelf te beschadigen. Gordijnen wil je ook graag zo kreukvrij mogelijk houden. En dankzij een net om je gordijnen heen heeft het bijna geen kans meer om te wringen of te wrijven. Dit zorgt elke keer voor een mooi wasresultaat

Een waszak gebruiken in plaats van een handwas

Door een waszak te gebruiken kan je voorkomen dat je gevoelige kleding moet wassen met de hand. Sommige stoffen zijn gevoelig voor kreuken en strekken, en daardoor wordt geadviseerd om het met de hand te wassen. Maar als je deze stoffen in een waszak in je wasmachine doet, voorkom je dat de kleding zich gaat verwringen met de rest van de was.

Dus wanneer je eigenlijk geen tijd hebt om een handwas te doen, kan je in veel gevallen gebruik maken van een waszak.

Kleding sorteren wat niet in de droger kan

Gebruik een waszak om kleding die je niet in de droger wilt hebben te scheiden van kleding die wel in de droger mag. Na het wasprogramma neem je de zak met ‘droger’kleding uit de wasmachine, en stop je zo in de droger.

Op deze manier hoef je niet elk kledingstuk na het wassen te sorteren voor de droger.

Waszak voor schoenen

Het gebruiken van een waszak voor schoenen zorgt er voor dat ze niet vrij door de wasmachine stuiteren. Ze worden ook beter bescherm tegen het draaien van de schoepen binnen in de wasmachine. Als je schoenen samen met veters in een waszak doet hebben de veters ook geen kans om verstrikt te raken in de machine of met andere kledingstukken. Het stuiteren van een paar schoenen door je wasmachine of droger kan ook vervelend worden. Door een waszak te gebruiken voor je schoenen maken ze ook minder geluid tijdens het draaien van een programma. Het dempt het geluid. Wil je voorkomen dat je schoenen door de droger stuiteren, stop ze dan in een ruime of grote waszak, en klem de zak tussen de deur van de droger.